KEJAP.. ADA BONUS EXTRA!

Saya nak tambah extra bonus ebook exclusive ini. Ianya tak dijual di luar. Offer ini hanya untuk anda yang dapatkan ebook 40 Tips Mudah Urus Cukai Hartanah..

BONUS! Ebook Cukai & PKP

Penting! Usahawan perlu ambil tahu maklumat berkaitan cukai..

Anda Bakal Ketahui Perubahan & Perkembangan Terkini Cukai di Malaysia Sepanjang Tahun 2020

Saya dah senaraikan semuanya dalam ebook ini…

Apa yang anda bakal pelajari dari ebook ini?

Pengenalan

Sepanjang berkecimpung dalam aktiviti perundingan cukai, tahun 2020 adalah tahun yang paling banyak perubahan dan perkembangan berkaitan cukai.

Dari Cukai Pendapatan, Cukai Keuntungan Harta Tanah, Duti Setem dan GST.

Ya, pengembalian lebihan GST adalah antara perkembangan terkini. Ianya bertarikh 15 Jun 2020, masih panas lagi!.

Ia jarang sekali berlaku sehinggakan ada di antara kita tidak dapat mengikuti keseluruhan perkembangan terkini yang berlaku.

Bahkan sebahagian pakej rangsangan dalam tempoh tersebut berkait rapat antara satu sama lain.

Ada juga insentif yang diumumkan sebelumnya tidak dapat memberikan manfaat sewajarnya kepada pembayar cukai khasnya kepada syarikat dan perniagaan.

Contohnya, biarpun terdapat insentif potongan cukai untuk pengubahsuaian premis sehingga RM 300,000 dalam Pakej Rangsangan Ekonomi 2020 yang diumumkan pada Februari 2020, ianya tidak dapat menghasilkan impak yang diharapkan kerana tidak lama selepas itu bermula 15 Mac 2020, kerajaan telah melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) disebabkan pandemic Covid-19 yang menjejaskan ekonomi di seluruh dunia.

Kerajaan juga perlu melakukan pelbagai langkah dalam memastikan ekonomi kekal mapan dan perniagaan dapat terus beroperasi sepanjang tahun 2020 yang penuh dengan cabaran ini.

Justeru itulah juga, lebih banyak pakej rangsangan dan insentif yang ditawarkan agar sektor korporat terus berdaya saing dan mengurangkan kesan pengangguran dikalangan rakyat yang sebahagiannya adalah pembayar cukai.

Untuk memudahkan kita semua meneliti setiap insentif cukai yang diumumkan, maka saya mengambil inisiatif untuk ‘membukukannya’ dalam bentuk digital.

Maka mini e-book ini terhasil dengan niat dan tujuan utamanya untuk semua pembayar cukai dapat mengambil peluang dan ruang penjimatan yang telah ditawarkan kerajaan kerana sebahagian daripadanya adalah untuk tempoh terhad.

Ia dibuat dalam bentuk seringkas mungkin dan tidak lebih dari 30 muka surat kerana mahu setiap pembaca fokus kepada ‘point’ penting dalam pakej rangsangan yang diumumkan.

Mini e-book Cukai dan PKP juga lebih menjuruskan kepada insentif kerajaan yang berkaitan dengan cukai sahaja, selebihnya mungkin anda boleh dapatkan maklumat atau info dari laman sesawang atau portal Kementerian Kewangan Malaysia.

Dalam masa yang sama, bagi mereka yang telah memiliki siri e-book bijak cukai, mini e-book ini dapat membantu para pembaca untuk terus mendapat maklumat yang up to date.

Macam yang saya selalu kata, cukai adalah satu subjek yang pragmatik dan tidak statik. Akan ada sahaja perubahan mengikut keperluan masa dan perkembangan ekonomi.

Lantaran itu, kepada mereka yang memiliki dan memahami maklumat terkini, maka dialah yang akan terus kekal relevan di pasaran.

“Menarik! Saya Nak Juga!”

Jangan risau! Anda tak perlu tambah apa-apa bayaran! Harganya masih sama je..

HANYA RM69 SAHAJA!

Sangat rugi jika anda tak bertindak sekarang, kerana offer ini akan ditutup bila-bila masa je!

Produk ini dalam bentuk digital. Anda akan dapat terus akses di emel, selepas berjaya buat bayaran.

AMACC Corporate Services Sdn. Bhd. (1144269-H)
Seksyen 7, Bandar Baru Bangi,
Selangor Darul Ehsan

Phone: 0389208081    Fax: 0389208081   Email: contact@amacc.com.my

Privacy Policy    Term & Condition

Buka WhatsApp
Perlukan bantuan?
Hai, boleh saya bantu?