Kini dibongkarkan, rahsia yang disimpan oleh usahawan-usahawan yang berjaya..

Anda Bakal Didedahkan Idea & Strategi Bagaimana Menguruskan Syarikat Untuk Membina Perniagaan Yang Kukuh!

Semuanya saya dah kongsikan dalam ebook ini…

Apa yang anda bakal pelajari dari ebook ini?

Pengenalan

Buku ini terhasil selepas saya mengalami pelbagai pengalaman serta situasi klien saya dalam industri perniagaan.

Sering saya dengar masalah yang sama iaitu masalah pengurusan, masalah cukai, masalah tidak dapat teruskan perniagaan, masalah pekerja dan tidak mempunyai kedudukan syarikat yang diuruskan.

Ini semua saya dapati kebanyakan peniaga mempunyai masalah dalam asas perniagaan.

Antara asas yang mereka tiada ialah asas pengurusan syarikat, asas pengurusan perniagaan dan asas pengurusan sumber manusia.

Oleh itu, saya rasa bertanggungjawab untuk berkongsi idea dan strategi yang boleh dilakukan oleh pembaca terutama kepada mereka yang ingin memulakan perniagaan.

Dalam buku ini, saya lebih tekankan masalah yang sering berlaku dalam perniagaan, cara penyelesaian dan strategi yang perlu ada untuk mulakan atau sedang berjuang dalam mengukuhkan perniagaan mereka.

Dengan terhasilnya buku ini, saya berharap dapat membantu anda dalam merangka strategi yang terbaik dalam memastikan perniagaan anda dapat kekal dan berjaya dalam industri perniagaan yang semakin mencabar ini.

Seterusnya, dapat kita bersama dalam merangka kejayaan berterusan.

Siapa Saya?

Nama saya Amsyari Shakur. Saya berpengalaman lebih dari 15 tahun dalam bidang perakaunan, audit luaran syarikat, percukaian dan bidang setiausaha syarikat.

Kini, saya mengetuai syarikat AMACC Corporate Services Sdn Bhd yang kini mempunyai lebih 30 orang kekuatan untuk mengurus dan memberi khidmat nasihat kepada lebih 500 syarikat

Saya pernah membuat perkongsian di pentas Pejuang HartanahMyRumah, dan Simposium Hartanah.

Dengan kepakaran yang saya ada, saya juga diberi kepercayaan untuk berkongsi ilmu di program TV seperti Assalamualaikum dan Per Square Feet (PSF) di TV Al-Hijrah.

Saya terpanggil untuk tulis ebook ini selepas mendengar dan menyelesaikan pelbagai masalah-masalah klien saya.

Ada salah seorang klien saya yang terpaksa membayar kompaun LHDN sebanyak RM50,000 hanya gara-gara tidak declare income bisnesnya  dengan tepat.

Bukan masalah dengan LHDN sahaja, malah bisnes-bisnes ini tidak dapat berkembang walaupun sangat berpotensi disebabkan perkara-perkara yang diambil enteng oleh pemiliknya.

Oleh itu, saya tidak mahu perkara ini terjadi kepada pemilik-pemilik bisnes yang lain. 

Antara Klien Yang Saya Dah Bantu..

Ramai Usahawan Malaysia Mempunyai Masalah Ini! Adakah anda juga sama?

01.

Tak membuka entiti perniagaan

Entiti perniagaan sering dipandang remeh sesetengah peniaga, terutamanya yang berniaga secara online.

02.

Tak kawal stok

Perkara ini selalu terjadi kepada peniaga yang menjalankan perniagaan makanan dan minuman, pakaian dan kosmetik. Mereka tidak peka dengan demand pasaran. Stok yang berlebihan itu akhirnya akan menyebabkan kerugian jika mereka tidak dapat menjualnya.

03.

Tak simpan dokumen bisnes dengan baik

Ramai peniaga yang pandai buat sales, tapi tak pandai uruskan hal-hal berkaitan dokumen perniagaan. Alasannya, sibuk berbisnes.

04.

Tak kemaskini rekod perakaunan

Jika resit, invois atau bukti pembayaran tidak disimpan dan dicatat, semestinya rekod keluar masuk wang syarikat akan terganggu.

05.

Tak tahu untung rugi syarikat

Ini selalu terjadi kepada peniaga yang terima banyak wang tunai seperti perniagaan kedai runcit, kedai makan dan berniaga di pasar malam. Duit jualan yang ada digunakan untuk diri sendiri dulu, kemudian dimasukkan ke bank (itupun kalau masuk ke bank).

06.

Tak buat taksiran cukai

Disebabkan dokumen perniagaan tak diuruskan dengan baik, anda menghadapi masalah untuk mengishtihar jumlah cukai yang tepat. Kompaun akan mencecah hingga 300% daripada jumlah kurang lapor cukai.

Ini antara masalah-masalah sebenar klien saya (bukan rekaan semata-mata)..

“Klien saya yang terpaksa membayar kompaun LHDN sebanyak RM50,000″

“Klien saya jualan produknya sangat laris dan perlukan suntikan modal untuk berkembang, tapi sayang, beliau tak boleh buat pinjaman perniagaan sebab tidak daftar entiti perniagaan“

“Seorang peniaga katering berusaha untuk dapatkan satu projek di kantin sekolah. Tapi tak berjaya sebab tidak mempunyai entiti perniagaan yang kukuh.“

Nah.. kan dah banyak peluang yang terlepas !!

Sebab itulah anda perlu baca buku ini secepat mungkin…

Berminat? Anda boleh dapatkannya dengan harga serendah..

HANYA RM30 SAHAJA!

Dapatkan sekarang kerana harga mungkin akan dinaikkan pada bila-bila masa saja!

AMACC Corporate Services Sdn. Bhd. (1144269-H)
Seksyen 7, Bandar Baru Bangi,
Selangor Darul Ehsan

Phone: 0389208081    Fax: 0389208081   Email: contact@amacc.com.my

Privacy Policy    Term & Condition

Buka WhatsApp
Perlukan bantuan?
Hai, boleh saya bantu?